Riktig seng til dine behov

Riktig seng til dine behov

Når man blir eldre er det mange ting som endrer seg og dessverre er det sånn for mange av antallet av ting i hverdagen man har behov for hjelp til blir flere ettersom at alderen stiger. Men den gode nyheten er at det samtidig kommer flere og flere gode løsninger som kan hjelpe oss med å klare oss selv litt lenger og kanskje klare oss fint uten hjelp. 

Det er noen ting det kan føles fint å få hjelp til når man blir eldre. Det å vaske og støvsuge blir kanskje litt unødvendig vanskelig sammenlignet med hvor mye man skal jobbe for å beholde muligheten til å gjøre det selv i stedet for å få hjelp for eksempel. Men en ting som er viktig for oss er å beholde muligheten til å gjøre de tingene som er viktige for oss. 

Det kan være ting som har med personlig hygiene å gjøre, det kan ha noe å gjøre med å kle på seg selv, komme seg ut og på butikken alene og ikke minst å stå opp og legge seg selv. Men når man blir eldre blir man fort litt stiv og støl i kroppen og da kan det være fint å få litt hjelp.  

Velg en regulerbar seng 

Det å velge en regulerbar seng kan være en av de viktigste tingene man gjør for å kunne beholde følelsen av å klare seg selv når det kommer til å legge seg om kvelden og stå opp om morgenen. For i og med at det å kjøre ryggen opp og ned er mulig, gjør det det også mulig å få hjelp fra sittende på sengekanten til liggende i senga om omvendt.  

En kropp som har levd et langt liv har helt naturlig behov for litt assistanse, men når den assistansen kan komme i form av en knapp og ikke av at man trenger å vente på en sykepleier for å kunne legge seg, er en ganske stor forskjell som man på ingen måte skal undervurdere. For følelsen av å kunne klare seg selv handler i høy grad også om muligheten til å ha et privatliv der man bestemmer selv og det er det vel egentlig ingen av oss som frivillig vil gi fra oss. Fantastisk med hjelpemidler!